Hlavní obsah

Tragická nehoda na Písecku. Dacia byla po čelním střetu s náklaďákem zcela zdemolována

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bernartice
Aktualizováno

Při havárii u Bernartic na Písecku zemřel v úterý večer řidič osobního automobilu Dacia. Jeho spolujezdkyni přepravil vrtulník do nemocnice. Na rovném úseku se vůz čelně srazil s nákladním automobilem.

Foto: ZZS JK

Osobní auto byl zcela zdemolováno

Článek

Tragédie se stala po osmé hodině večer dva kilometry za Bernarticemi na vozovce první třídy mezi Táborem a Pískem. „Silnice je v úseku u Bernartic v místě havárie neprůjezdná a řidiči musí volit objízdné trasy,“ uvedl po deváté hodině večer policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nehodu podle něj pravděpodobně zavinil řidič osobního automobilu Dacia Lodgy. „Jel od obce Křenovice na Bernartice a z dosud nezjištěných příčin se dostal do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s nákladním vozem,“ řekl Bajcura.

„Střetl se zde osobní automobil s nákladním. V osobním autě zůstaly zaklíněny dvě osoby. Zasahují profesionální hasiči ze stanic Písek a Milevsko. Lékař u jedné osoby konstatoval smrt,“ uvedli na sociální síti X hasiči Jihočeského kraje.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů i vrtulník. „Muž následkem střetu utrpěl zranění, kterým bohužel na místě podlehl,“ uvedla mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Zuzana Fajtlová.

Foto: ZZS JK

Na místě nehody u Bernartic zasahoval vrtulník záchranářů

Ženu ze zdemolovaného vozu vyprošťovali hasiči. Záchranáři jí poskytli přednemocniční akutní péči. „S těžkými mnohočetnými poraněními byla následně letecky transportována do českobudějovické nemocnice,“ doplnila Fajtlová.

Řidič nákladního vozu vyvázl z nehody bez zranění.

Od začátku roku na jihu Čech zemřelo na následky zranění při dopravních haváriích 43 lidí.

Při čelní srážce aut u Svitav zemřeli dva lidé

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám