Hlavní obsah

Řidič chtěl podplatit policisty pětistovkou, naměřili mu dvě promile

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Téměř dvě promile alkoholu měl v krvi řidič, kterého v neděli v noci kontrolovali policisté v Klimkovicích u Ostravy. Dokonce se snažil uniformované muže zákona podplatit za to, že mu nebudou dělat problémy. Policisté však nabízenou pětistovku odmítli, a řidič se tak kromě ohrožení pod vlivem návykové látky bude zodpovídat také z podplácení.

Článek

O případu informoval v pondělí mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Policisté se podle něj před třetí hodinou ranní snažili zastavit vozidlo Peugeot 406, které jelo po náměstí.

„Na znamení k zastavení řidič sice reagoval, ale značně pozdě a jen těsně zastavil před jedním z policistů. Policisté ihned zjistili proč. Již od pohledu byl ovlivněn alkoholem,“ řekl Svoboda.

Když řidič na výzvu předložil své doklady, vytáhl z peněženky i pětistovku, kterou dával jednomu z policistů se slovy, aby byli normální.

„Policista byl normální a tuto nabídku samozřejmě neakceptoval. Muž se navíc odmítl podrobit dechové zkoušce,“ dodal Svoboda s tím, že až po převozu na policejní oddělení pak opilci naměřili 1,94 promile alkoholu v dechu.

„Z tohoto důvodu byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Karviné, kde byl umístěn k vystřízlivění,“ doplnil Svoboda. Muži nyní hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám