Hlavní obsah

Řetězová srážka aut na Českolipsku. Šoféra, který nedobrzdil, odvezl vrtulník

Svor

Následky vážné nehody celkem čtyř vozidel likvidovali hasiči s policisty ve středu odpoledne na Českolipsku. Ve Stožeckém sedle se nejdřív vlivem nedobrzdění srazila dvě osobní auta a poté dvě nákladní vozidla. Řidiče osobního auta, který byl podle policie na počátku řetězové nehody, odvezli zdravotníci zraněného do nemocnice vrtulníkem.

Srážka čtyř aut na Českolipsku Video: HZS Libereckého kraje

 
Článek

Nehoda se stala ve středu krátce po 14:30 hodině na silnici za obcí Svor ve směru na Novou Huť.

Hromadná nehoda na D5: řidič kamionu měl v kabině zapnutý hokej

Krimi

„Došlo zde ke střetu dvou osobních a dvou nákladních vozidel. Řidič vozidla Citroen Jumper na přímém úseku vozovky nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Škoda Octavia a do tohoto vozidla zezadu narazil,” uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nehoda se stala na Českolipsku za obcí Svor ve směru na Novou Huť

Řidič škodovky kvůli situaci na silnici zastavil, náraz ale vozidlo posunul dopředu, kde škoda narazila do zadní části nákladního vozidla Mercedes Benz s návěsem.

Tragický požár na D1 byl velmi silný. Hasiči se nemohli po příjezdu k autům přiblížit

Krimi

Šofér mercedesu podle mluvčí také zastavil v provozu, pak ale rovněž narazil s vozidlem do nákladního vozidla Tatra s návěsem, které měl před sebou.

Foto: HZS Libereckého kraje

Za obcí Svor se ve směru na Novou Huť srazila dvě osobní a dvě nákladní vozidla

Zdravotničtí záchranáři z místa odvezli dva zraněné, rozsah a povahu poranění policie neupřesnila.

„Řidič citroenu byl letecky transportován vrtulníkem do nemocnice v Liberci,” upřesnila mluvčí s tím, že dalším zraněným byl šofér octavie, kterého přepravili sanitkou.

Foto: HZS Libereckého kraje

Srážka čtyř aut na Českolipsku

„Policisté vyloučili alkohol u všech zúčastněných řidičů provedenými orientačními dechovými zkouškami. Příčinou a okolnostmi nehody se nadále zabývají českolipští dopravní policisté,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Hromadná nehoda na D11 u Prahy: Jeden mrtvý

Vážná nehoda zcela uzavřela provoz směrem na Prahu na dálnici D11. Na 0,4. kilometru se střetla tři nákladní auta a dvě osobní. Jeden z vozů začal hořet. Při...

Výběr článků

Načítám