Hlavní obsah

Reportér ČT se při střetu s Balvínem přestupku nedopustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po více než dvou letech končí záchodový incident po předávání televizních cen ankety TýTý, jehož aktéry byli reportér ČT Marek Wollner a bývalý generální ředitel veřejnoprávní televize Jiří Balvín. Wollnera nejprve vyšetřovala policie pro trestný čin ublížení na zdraví. Později však skutek vyhodnotila jako přestupek a případ postoupila Úřadu městské části Praha 4. Ten nyní rozhodl, že se Wollner přestupku nedopustil, informoval Novinky mluvčí televize Martin Krafl.

Článek

Úřad podle Krafla konstatoval, že výpověď Jiřího Balvína obsahuje rozpory a vzájemně si protiřečí s výpovědí jeho jediného svědka, osvětlovače Josefa Votruby. "Výpověď Marka Wollnera naopak potvrdilo v přestupkovém řízení celkem 5 svědků, kteří s ním nejsou v žádném osobním ani profesním vztahu," uvedl Krafl.

Incident mezi redaktory ČT a Balvínem se odehrál v únoru po předávání televizních cen TýTý. Konflikt popisovaly obě strany rozdílně. Redaktoři tvrdili, že vše vyprovokoval opilý Balvín. Bývalý ředitel ale vypověděl, že jej naopak napadla skupina redaktorů. Balvín na Wollnera podal trestní oznámení.

Podle redaktorů ČT se Balvín hrubým způsobem dotkl jejich profesní cti. Konflikt začal mezi druhou a třetí hodinou po půlnoci na toaletě hádkou mezi Balvínem a Wollnerem. "Při postoji tváří v tvář jsem do něho strčil, a tím to pro mě skončilo," uvedl tehdy Wollner.

Balvín však viděl závěr diskuse jinak. "Po mém odchodu se vyřítil ze dveří a zezadu mě srazil pěstí k zemi. Dal mi ještě jednu, načež já mu ji vrátil, a přišel tak o hodinky," řekl. Podle něj i další roztržku začali televizní redaktoři, konkrétně Patrik Kaizr a Filip Černý. Ten naopak označil za agresivní Balvínovo chování.

Reklama

Související témata:

Související články

Wollner na čas zmizí z obrazovky

Redaktor zpravodajství ČT Marek Wollner nebude podle svého rozhodnutí vystupovat na obrazovce ČT do doby vyšetření celého případu.

Výběr článků

Načítám