Hlavní obsah

Policie navrhla, aby záchodový incident z TýTý řešil soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie státnímu zástupci navrhla, aby postavil před soud redaktora České televize (ČT) Marka Wollnera za to, že v únoru napadl bývalého generálního ředitele Jiřího Balvína.

Foto: Muzeum Prostějovska

Václav Chochola, významná osobnost české fotografie, portrétoval Jana Zrzavého, kterého zachytil nejen při práci, ale i v civilním životě.

Článek

"V pátek jsem poslal na státní zastupitelství návrh na podání obžaloby z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví," řekl dnes ČTK policejní rada Milan Král. Žalobce spis dosud neobdržel. Pokud bude redaktor uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

Podle Wollnerova právníka Jana Křivánka by mělo být jednání jeho klienta posuzováno maximálně jako přestupek, nikoliv jako trestný čin. "Stupeň společenské nebezpečnosti je nepatrný, takové věci se stávají," řekl ČTK. O tom, že šlo nanejvýš o přestupek, podle Křivánka svědčí i délka Balvínovy pracovní neschopnosti, kterou lékař stanovil na sedm až deset dní.

Obě strany tvrdí něco jiného

Incident mezi redaktory ČT a Balvínem se odehrál v únoru po předávání televizních cen TýTý. Konflikt popisovaly obě strany rozdílně. Redaktoři tvrdili, že vše vyprovokoval opilý Balvín. Bývalý ředitel ale vypověděl, že jej naopak napadla skupina redaktorů. Balvín na Wollnera podal trestní oznámení.

Obviněný redaktor vinu odmítá a policejní postup považuje za neprofesionální. Vyšetřovatel jej totiž údajně obvinil pouze na základě lékařské zprávy, kterou Balvínovi napsal jeho známý lékař.

Reklama

Související témata:

Související články

Wollner na čas zmizí z obrazovky

Redaktor zpravodajství ČT Marek Wollner nebude podle svého rozhodnutí vystupovat na obrazovce ČT do doby vyšetření celého případu.

Výběr článků

Načítám