Hlavní obsah

Řeka Morava vyplavila lidskou nohu

Právo, Marek Tvrdoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BABICE

Šokem skončila pro pětapadesátiletého muže z Babic na Uherskohradišťsku procházka podél břehu řeky Moravy. V rekreační oblasti Uhliska, využívané především ke koupání, našel začátkem týdne lidskou nohu v pokročilém stupni rozkladu.

Článek

Soudní experti po dvoudenním zkoumání oznámili, že noha nebyla od těla oddělena násilně. "Zatím pouze usuzujeme, že levá noha téměř zbavená tkání patřila vyššímu muži, který mohl měřit přibližně 180 centimetrů. Jeho věk ani další podrobnosti ale neznáme," sdělila ve čtvrtek Právu uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Víc by měly napovědět až genetické testy, které se v současnosti provádějí. Jejich výsledky pak policie ve svém registru porovná s genetickými údaji o momentálně pohřešovaných osobách.

Kriminalisté nález potvrdili až ve čtvrtek, protože čekali na výsledek prvních expertíz. Podle nich není vyloučena ani možnost, že noha, na které zůstala sportovní teniska, připlavala do Babic po proudu Moravy z větší vzdálenosti. Nasvědčuje tomu i fakt, že na břehu se noha objevila v době, kdy přibližně po týdnu poprvé výrazně klesla hladina řeky Moravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám