Hlavní obsah

Ředitelka jeslí obviněna ze zpronevěry

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Ředitelce chebských jeslí a stacionáři pro děti s očními vadami hrozí, že půjde na osm let do vězení. Osmačtyřicetiletou ženu policisté v pondělí obvinili z toho, že statisícové částky určené na provoz zařízení, které je příspěvkovou organizací spravovanou městem, použila pro svoji potřebu.

Foto: Jiří Lukeš

Loď Pálava, ze které záchranáři evakuovali dvě desítky výletníků.

Článek

"Policejní rada zahájil trestní stíhání za zpronevěru. Konkrétně jde o částku 370 tisíc korun," řekl policejní důstojník obeznámený se stavem vyšetřování. Na schodek se přišlo během lednové inventury.

"Zjistili jsme, že obviněná ředitelka uložila do banky na účet pět tisíc korun z příruční poklady. Do účetnictví ale zaevidovala odvod ve výši 375 tisíc korun. Výpis účtu, který následný měsíc přišel, zlikvidovala. Vše vyšlo najevo, když se ekonomická pracovnice po účtu pídila a následnou kontrolou zjistila, že peníze na účtu nesouhlasí," pokračoval zdroj.

Jaký byl její motiv policisté vyšetřují. "Zatím to není jasné. Uvedla sice svoji verzi, ale ta není příliš pravděpodobná," řekl policista bez bližších podrobností. Obviněná ředitelka je ve funkci zařízení, které má roční rozpočet čtyři milióny korun, od roku 1997.

Policistům při výslechu slíbila, že chybějící peníze vrátí. Starosta Chebu Jan Svoboda řekl, že trestní oznámení podával v pátek. "O osudu ředitelky rozhodne městská rada ve čtvrtek. Nechci v současné době předjímat výsledek jejího rozhodnutí, ale dá se předpokládat personální opaření," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám