Hlavní obsah

Ředitele školy obvinili, že kradl dětem peníze na školní výlety

– Jindřichův Hradec
Novinky, lsi

Autorita, která má jít dětem příkladem. I to by mohla být definice ředitele školy. Ředitel jedné základní školy na Jindřichohradecku však podle policie kradl peníze určené pro děti na školní výlety. Další peníze dluží svým kolegyním, od kterých si půjčil, ale vrátil jen malou část. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V období od ledna roku 2013 do června 2015 měl odcizit v pěti případech různé finanční hotovosti určené na školní výlety konkrétních tříd,“ informovala jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Peníze na výlety měly učitelky uložené ve svých stolech v kabinetech. V jednom případě údajně odcizil ve sborovně ze stolu 3480 korun určených na příspěvky Sdružení rodičů a přátel školy.

Ze zásuvek stolů pak podle policie vybral nejméně 16 480 korun.

Půjčoval si, peníze ale nevracel

Ve stejném období si rovněž půjčil od svých kolegyň. „Ve třech případech od zástupkyně ředitele školy, které po opakovaných urgencích a sepsání splátkového kalendáře z této půjčky uhradil pouze částku v celkové výši 30 000 korun,“ popsala Millerová.

Od další učitelky si pak půjčil 20 tisíc korun, vrátil jí ovšem pouhou tisícovku. Dnes už bývalý ředitel si půjčoval i přesto, že i kvůli miliónovému dluhu musel vědět, že nebude moci splácet. Oběma ženám způsobil škodu nejméně 54 tisíc korun.

Ředitel si od policistů již vyslechl obvinění z krádeže a podvodu. Je stíhán na svobodě. „V případě soudem uznané viny mu hrozí až pět let odnětí svobody,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám