Hlavní obsah

Recidivisté z Ostravy kradli ve velkém a zřejmě po celé ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie obvinila dva recidivisty z Ostravy z krádeže. Z velkoprodejny v Ostravě podle kriminalistů ukradli větší množství zboží, způsobili škodu okolo 100 tisíc korun. Policie nyní prověřuje informace, podle nichž oba recidivisté takto zřejmě kradli i jinde v republice. ČTK to sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Havířova se svým dvaatřicetiletým komplicem z Karvinska si podle ní na začátku března v ostravské velkoprodejně dali do tašek například kartony cigaret a lahve alkoholu, a to ve velkém množství. I se zbožím odešli z prodejny bez placení východem, který není pro veřejnost přístupný. Natočily je však při tom kamery.

Michalíková uvedla, že mladší z mužů se se stejným úmyslem do prodejny vrátil v dubnu. Opět si nachystal kartony cigaret, ale tentokrát se mu krádež nezdařila. „Pracovnice bezpečnostní agentury sledovala podezřelé chování muže na kamerách, navíc v muži poznala možného pachatele, který se krádeže dopustil již v minulosti, proto na místo přivolala policisty,” uvedla mluvčí.

Sedmnáctiletý zájemce o motorku na Přerovsku zmizel se strojem během zkušební jízdy

Krimi

Policisté muže zadrželi. Kriminalisté následně zjistili, kdo byl při březnové krádeži jeho společníkem. „Oba muži se nakonec ke svému jednání doznali. Jeden z obviněných při výslechu uvedl, že odcizené věci prodal náhodným lidem,” uvedla Michalíková.

Jeden z obviněných už je ve vězení, kde si odpykává předchozí trest za jiný zločin. Druhého vzal soud do vazby. „Recidivistovi (44) hrozí za toto jednání trest odnětí svobody až na pět let. Vzhledem k tomu, že druhý obviněný muž (32) se takového jednání dopustil v době nouzového stavu, nyní mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,” uvedla Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám