Hlavní obsah

Recidivista ze Sokolova rozbil ženě kvůli drogám hlavu nunčakem. Dostal 22 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za svou známou přišel pro dávku pervitinu. Když mu nechtěla dát drogu na dluh, rozbil jí hlavu kovovým nunčakem. Za vraždu půjde Bartoloměj Horváth (50) z Chodova na Sokolovsku na 22 let do vězení. Ve středu o tom rozhodl Krajský soud v Plzni. Rozsudek není pravomocný.

Obžalovaný Bartoloměj Horváth u Krajského soudu v Plzni.Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Původně uzavřel recidivista se státním zástupcem dohodu o vině a trestu, ale soud ji neschválil s tím, že dohodnutý trest 18 let je příliš mírný. Soudce řekl, že kdyby se obžalovaný nedoznal, trest by byl ještě přísnější. Horváth s uloženým trestem nesouhlasil a na místě se odvolal.

K napadení došlo loni v únoru v Novém Sedle na Sokolovsku. „Obžalovaný přišel za 43letou poškozenou do bytu a poté, co mu odmítla dát pervitin, vytáhl železné tyče a nejméně pětkrát ji udeřil do hlavy,“ uvedla mluvčí soudu Jana Rubášová.

Útočník pak tělo zahalil přikrývkou, kterou v bytě našel, a odešel. Ženu našel až o několik hodin později její přítel, když se vrátil z práce domů. To už nežila. Podezřelého zadržela policie za dva dny v jeho bytě.

Muže na Sokolovsku obvinili z vraždy, ženu umlátil kvůli drogám

Krimi

Podle zjištění Novinek už v minulosti Horváth za násilný čin pykal. V roce 2002 ho soud poslal na 14 let za mříže za pokus o vraždu důchodkyně, kterou znal a která finančně vypomáhala jeho tehdejší družce.

Osmdesátiletou seniorku Horváth napadl, aby získal peníze do hracích automatů. Podle spisu se násilník do bytu seniorky chtěl vetřít pod záminkou, že si potřebuje zatelefonovat. Když ho žena odmítla vpustit dovnitř, rozrazil dveře, vrhl se na ni a začal ji škrtit.

Předstírala smrt

Oběť si zachránila život díky tomu, že předstírala, že je mrtvá. Proto ji Horváth také pustil a prohledal byt, kde našel necelých 8000 korun. Z místa pak odešel.

Napadená žena poté zavolala dceři. Ta ji našla s rozbitým obličejem a polámanými žebry. Zavolala proto policisty, kteří útočníka během chvíle našli u hracího automatu v nedalekém baru.

Horváth se před soudem snažil své jednání vůči poškozené bagatelizovat. Při vyměření trestu senát v čele s Milanem Štejrem přičetl obžalovanému k tíži, že napadl starou, bezbrannou a křehkou ženu.

Podle znalců je obžalovaný podprůměrně inteligentní a šance na nápravu je u něj téměř nulová.

Kradl jsem z hladu, ale nevraždil, řekl u soudu muž obviněný z rozřezání bezdomovce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám