Hlavní obsah

Recidivista za rok na svobodě spáchal 36 prohřešků. Na kradenou kartu vybral 150 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Netrvalo ani rok od chvíle, kdy opustil vězení a už je za mřížemi znovu. A nejspíše se tam nemalý čas zdrží. Pětačtyřicetiletý muž z Brněnska za tuto dobu šestatřicetkrát porušil zákon. Po honičce s policisty spadla klec.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Před měsícem ujížděl policistům v osobním automobilu BMW a nedaleko Velkých Němčic na Brněnsku po smyku bočně havaroval do projíždějícího kamiónu. Jeho auto skončilo v plotu. Měl pozitivní test na drogy a policisté začali činnost více než dvacetkrát trestaného muže mapovat. Na Znojemsku, Břeclavsku a Brněnsku v šestatřiceti případech porušil zákon. Zodpovídá se z devíti přečinů.

Strážníci v Praze domlouvali pouličnímu umělci. Zloděj ho šel mezitím okrást

Krimi

„Největší podíl mají krádeže, je stíhaný pro ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky či nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a další,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Například v Jamolicích na Znojemsku se vloni na konci října dostal násilím do odstavené dodávky Ford. Mimo jiné vzal tašku s doklady majitele a platební kartou. Opakovanými výběry z bankomatů způsobil majiteli škodu vyšší jak sto padesát tisíc korun.

Policisté chytili sériového zloděje, který řádil na Domažlicku

Krimi

Na začátku února násilně vnikl do potravinářské provozovny v Pohořelicích. Mimo jiné vzal nalezené peníze a tak po něm zůstala škoda za čtvrt milionu. Zmocnil se postupně osobního auta dodávky, které nějaký čas užíval, než je odstavil. „Kriminalisté mu prokázali, že obchodoval s drogami. V současné době je ve vazbě, kde si počká na další trest,“ dodal mluvčí. Zda je výčet konečný, ještě kriminalisté prověřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám