Hlavní obsah

Policisté chytili sériového zloděje, který řádil na Domažlicku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Kriminalisté dopadli 31letého muže ze Kdyně na Domažlicku, který má na svědomí sérii vloupání a krádeží. Ten už je obviněn z několika trestných činů a hrozí muž až pětiletý trest. Protože jde o recidivistu, soud ho poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Recidivista ukradl Škodu Superb a v Domažlicích s ní boural.

Článek

Zloděj často odčerpával pohonné hmoty z různých vozů. Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové například v lednu navrtal ve Kdyni nádrž u nákladního automobilu a odtud vzal 30 litrů nafty, dalších 70 litrů vyteklo na zem. Podobný scénář se odehrál později v Beňovech na Klatovsku a znovu ve Kdyni, z kolového nakladače a autojeřábu zmizelo celkem 220 litrů nafty.

Zfetovaný muž ukradl auto, u Plzně s ním vylétl ze silnice

Krimi

Jednatřicetiletý muž také na Klatovsku a Domažlicku od začátku roku odcizil Škodu Superb, dva přívěsy, vloupal se do chaty i několika sklepů, odkud si odnesl pily, brusku, sekačku na trávu, ale i pánské kolo, cyklistické vybavení nebo vzduchovku. „Se Škodou Superb, kterou užíval neoprávněně, způsobil v Domažlicích dopravní nehodu, při níž se zranila řidička druhého vozidla. Z místa činu ujel, automobil nechal opodál a utekl,“ přiblížila únorovou událost Brožová.

Policie dopadla zloděje, který ukradl auto s dítětem. Chtěl jsem se jen svézt, řekl

Krimi

Během vyšetřování policisté zjistili, že jde o recidivistu, jenž byl za krádeže loni odsouzen a dostal podmínku. Navíc nesmí až do roku 2023 řídit. Kriminalisté ho teď obvinili z několika trestných činů, a to neoprávněného užívání a poškození cizí věci, krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí. „Muž je stíhán vazebně. Hrozí mu až pětiletý trest,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám