Hlavní obsah

Recidivista ukradl flobertku, bál se, že by mu s ní majitel něco udělal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Nepozornosti majitele jednoho z domů na Rychnovsku využil třicetiletý muž, který mu odcizil flobertku, typu Alfa, model 641. Poškozený měl mít revolver uložený v nezajištěném plastovém kufříku na polici v obývacím pokoji.

Foto: ČTK

Flobertka se nejčastěji vyrábí jako revolver či puška, lze se setkat i s flobertovou pistolí. Ilustrační foto

Článek

„Podezřelý uvedl, že zbraň vzal z obav, že by mu s ní majitel mohl něco udělat. Flobertku pak prodal,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Macháčková s tím, že vzniklá škoda byla vyčíslena na devět tisíc korun.

„Muži bylo v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření pro přečin krádeže. Vzhledem k tomu, že se jedná o recidivistu, muži za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí.

Na druhou stranu upozornila, že je povinností každého majitele takové zbraně zabezpečit ji proti zneužití, ztrátě či odcizení.

Flobertka se vyrábí jako revolver či dlouhá zbraň, k jejímu držení není třeba zbrojní průkaz, pouze ohlášení policii. Zbraň je vhodná k cvičení střelby na krátkou vzdálenost, floberty mají obvykle menší maximální energii střely než vzduchovky.

Američan se během bohoslužby pokusil zastřelit pastora. „Přikázal mi to Bůh“

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám