Hlavní obsah

Recidivista měl znásilnit 12letou dívku. Podle znalkyně ale není pro společnost nebezpečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Dvaasedmdesátiletý recidivista se hájí před Krajským soudem v Českých Budějovicích ze znásilnění dvanáctileté zdrogované dívky. Podle obžaloby mělo k činu dojít loni v červnu při jednom z večírků s mládeží, na statku v jihočeské vesničce. Podle soudní znalkyně netrpí muž deviací a není pro společnost nebezpečný.

Obžalovaný muž ze znásilnění před Krajským soudem v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

V minulosti už přitom několikrát pykal za obdobné mravnostní delikty na dívkách mladších 15 let.

„Nikde není jasně uvedeno, že je to (znásilnění) pravdivá informace,“ vyjádřila se k projednávanému znásilnění znalkyně z oblasti z psychiatrie a sexuologie Hind Mansour-Musová, která v úterý vypovídala prostřednictví videopřenosu.

Ujišťovala, že muž netrpí jakoukoliv deviací v pravém slova smyslu.

Soudce Jaromír Hájek pak připomněl jeden z činů obžalovaného, kdy v roce 1983 sexuálně zaútočil tento muž na dívku na slovenském internátu. Dívka poté skočila z okna a zemřela.

Byl to můj zlozvyk od patnácti. Muž jezdil do Ostravy přepadávat a osahávat ženy, soud mu snížil trest

Krimi

„Byl to mladý člověk okolo 30 let, kdy byla jeho sexuální potence velká,“ oponovala mu znalkyně.

Ta byla přesvědčená, že muž už devět let abstinuje, ačkoliv svědci vypovídali, že jej i před údajným znásilněním viděli pít vodku. Právě alkohol je podle obžaloby u muže spouštěčem k násilí na ženách. Státní zástupkyně Dagmar Šimáková také žádala o nový znalecký posudek, soud to však zamítl.

„Ona přijde za mnou a hladí mě“

Závěrečné řeči využil i obžalovaný. „Já nevím, já toho moc povídat nemůžu. V minulosti jsem byl trestán. Cokoliv řeknu, nemá žádnou váhu. Nic se nestalo. Jdu do kuchyně, ona přijde za mnou, pak mě hladí a pak normálně odejde. Já to nechápu,“ vyprávěl soudu.

Podle něho se mladí na statku nevázaně bavili a on jim překážel. Je to prý msta. „Všichni vědí, že ona už žije plným sexuálním životem a já vím, co se na tom statku děje. Takže jsem byl překážkou,“ prohlásil.

Byla jsem bezmocná, trochu se bránila, ale nemohla jsem ani chodit. Vytáhl ze mě menstruační tampon
dvanáctiletá dívka

Obžaloba se opírá také o výpověď 12leté dívky, která má problematické chování. Před sexuálním útokem si prý dala sedm odměrek látky fenibut, která se používá jako doplněk stravy při stresu a pro nabuzení dobré nálady a spadá mezi rekreační drogy.

K tomu kouřila marihuanu a ve své výpovědi policistům uvedla, že se nemohla znásilnění bránit, protože byla paralyzovaná.

„Byla jsem bezmocná, trochu se bránila, ale nemohla jsem ani chodit. Vytáhl ze mě menstruační tampon, používám ho od jedenácti let. Dva kluci byli u toho,“ vypověděla dívka.

Půlka obce věří dívce, půlka muži

Oba chlapci, kteří měli u údajného znásilnění být, to ale před soudem nepotvrdili. Podle výpovědi dívky ji obžalovaný osahával a strkal jí prsty do vaginy. Pokoušel se prý i o soulož, ale nakonec konstatoval: „Nemůžu se tam dostat.“

Na statek v malé vesničce, kde se muž staral o zvířata a bydlel, se chodili bavit mladí od 12 do 22 let. Někteří popíjeli alkohol a prý kouřili i marihuanu. Případ rozdělil vesničku na dvě poloviny. Někteří věří dívce, další pak muži.

Tomu hrozí za znásilnění až dvanáct let. Žalobkyně požaduje trest v dolní polovině zákonné sazby, obhájce muže pak žádá zproštění viny. Skutek se podle něho nestal. Soud by měl skončit ve středu vyhlášením rozsudku.

Senior znásilnil podle obžaloby zdrogovanou 12letou dívku. Je to msta, hájí se

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám