Hlavní obsah

Realitního makléře obvinili z rozsáhlé zpronevěry, ulil si téměř 12 miliónů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

O zhruba dvanáct miliónů podle policie okradl makléř realitní kanceláře z Frýdku-Místku důvěřivé klienty. Peníze, vybrané na nákup nemovitostí, údajně použil pro svou potřebu. Kriminalisté už ho obvinili z podvodu a ze zpronevěry. Prozatím škoda přesáhla 11 miliónů korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informovala v úterý moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Muž byl obviněn za to, že si od roku 2007 do letošního dubna nechával peníze, které klienti složili na konto realitky za nákup nemovitosti případně jako úhradu daně z převodu nemovitosti.

“Ačkoliv si byl nyní již obviněný vědom, že finanční prostředky jiným než sjednaným způsobem použít nemůže, použil je v rozporu se sjednanými obchodními podmínkami. Způsobil tak osobám zúčastněným na realitních obchodech škodu ve výši nejméně 11 a půl miliónu korun,” uvedla Štětínská.

Škoda může ještě růst

Když na něj někteří klienti začali podávat trestní oznámení, některým z nich pak peníze proplatil. Škoda, kterou policie zatím vyčíslila, nemusí být konečná.

“V současné době probíhají výslechy svědků i poškozených. Těch je dosud evidováno dvacet, především z Moravskoslezského kraje, ale i například ze Zlínského kraje. Kriminalisté také průběžně přijímají další trestní oznámení. Vzrůstá tedy nejen počet poškozených, ale i výše způsobené škody,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám