Hlavní obsah

Ráno v Boleslavi odhalilo spoušť po obřím požáru: škoda za miliardu, vítr ztěžuje vyšetřování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Desítky hasičů v neděli pokračovali v dohašování obřího požáru skladovacích hal v Mladé Boleslavi. Policie podle informací od majitele odhaduje škodu na více než jednu miliardu korun. Kriminalisté chystají nasadit do vyšetřování psy cvičené na hledání hořlavin, vzlétnout měl rovněž dron, k tomu ale kvůli silnému větru nedošlo.

Hasiči druhý den likvidují požár v Mladé BoleslaviVideo: Aktu.cz

 
Článek

Po poledni hasiči snížili stupeň poplachu na základní, zbylé jednotky na místě už jen dohašují poslední ložiska požáru. Před druhou odpoledne hasiči na Twitteru oznámili, že zásah skončil.

Hořet začalo v mladoboleslavské části Čejetičky v sobotu večer, plameny zasáhly uskladněné dřevěné palety, od kterých se rozšířily na přilehlé haly u vlakového nádraží.

Na zásahu se vystřídala více než stovka požárníků, dohašovací práce v neděli pokračují.

„Po kompletním uhašení budeme zjišťovat příčinu. Škoda, kterou požár způsobil, přesáhla předběžně jednu miliardu korun,“ informovala v neděli ráno policie na Twitteru.

Mluvčí hasičů Jan Sýkora uvedl, že podle předběžných odhadů majitele firmy vznikla škoda nejméně 900 milionů korun. „Výše škody se bude ještě upřesňovat,“ sdělil Sýkora s tím, že majitel hal v nich uskladňoval součástky do automobilů.

Foto: Aktu.cz

Rozsáhlý požár v Čejetičkách v Mladé Boleslavi způsobil škodu za více než miliardu korun.

Hašení komplikoval silný vítr, který zasáhl v noci na neděli celé Česko, foukat má navíc ještě celou neděli.

Masivní požár skladu v Mladé Boleslavi. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Krimi

Problémy ale také nadělala propadlá střecha jedné z hal. Požár, který vypukl v sobotu kolem 20. hodiny, se podařilo dostat pod kontrolu ve tři hodiny v noci. Hasiči kvůli rozsahu ohně vyhlásili zvláštní stupeň poplachu.

Požár se rozšířil z hromady palet na sousední halu.Video: Aktu.cz

Na místě zasahují rovněž s rypadlem záchranného útvaru, které pomáhá s rozebráním zborcených konstrukcí.

Foto: Aktu.cz

Rozsáhlý požár v Čejetičkách

Proč začalo hořet, kriminalisté teprve vyšetřují. „Na místo jsme chtěli vyslat dron, ale vzhledem k silnému větru to není možné,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

U požáru zasahovala zhruba stovka hasičů.Video: Aktu.cz

Na pomoc s vyšetřováním podle ní budou zřejmě nasazeni také policejní psi, kteří by mohli odhalit například akceleranty hoření, což by ukazovalo na úmyslné založení ohně.

Odhadovanou škodou a rozměrem patří požár v Mladé Boleslavi k těm nejničivějším a nejrozsáhlejším, jaké čeští hasiči pamatují.

Foto: Aktu.cz

Následky obřího požáru v Čejetičkách v Mladé Boleslavi

Doposud nejvyšší škodu ve výši čtyř miliard korun způsobil v roce 2015 požár areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova, zmínila ČTK.

Reklama

Související články

Při požáru domu na Karvinsku našli mrtvolu

Tělo mrtvé osoby dosud neznámé totožnosti našli hasiči při likvidaci požáru, který ve čtvrtek vypukl v domě v obci Doubrava na Karvinsku. Dům byl určen...

Výběr článků

Načítám