Hlavní obsah

Ráno loupil v Olomouci, za pár hodin ho chytili na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jen zhruba dvanáct hodin trvalo policistům, než dopadli sedmatřicetiletého recidivistu z Ostravy, který se v úterý vloupal v Olomouci do prodejny s elektro zbožím. Z místa odjel na ukradené koloběžce s taškou plnou mobilních telefonů. Kriminalisté jej zadrželi na Vysočině. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Zloděje při krádeži zachytila bezpečnostní kamera.Video: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o vloupání do obchodu kriminalisté přijali krátce před šestou hodinou ranní. „Policisté na základě výpovědi vedoucího prodejny zjistili přesný popis zboží, které si zloděj odnesl. Ten se zaměřil na mobilní telefony. Po rozbití vitríny bral všechny, které mu přišly pod ruce,“ uvedla mluvčí.

Když už měl telefonů plnou tašku, rozhodl se zloděj prodejnu opustit, přičemž si u východu všiml vystavené elektro koloběžky. Ta jej zaujala natolik, že na ní z místa činu odjel. V Olomouci přitom nezůstal. Odcestoval na Vysočinu. Jakým způsobem, policisté neupřesnili.

„Kriminalistům se rychle podařilo zjistit totožnost pachatele. Na základě zjištěných poznatků a informací se obrátili na státního zástupce se žádostí o vydání předchozího souhlasu se zadržením. Olomoucký státní zástupce po prostudování dané situace neváhal a souhlas se zadržením vydal,“ konstatovala Skoupilová.

Zloděj kreditky v Praze uplácel bezdomovce, aby ho neprozradili

Krimi
Foto: Policie ČR, Novinky

Cestou k lupu rozbil pachatel vitrínu.

Zloděje podle ní policisté za pár hodin vypátrali v Havlíčkově Brodě a v šest večer už byl za mřížemi policejní cely. Během výslechu se muž ke svému protiprávnímu jednání v plném rozsahu doznal a policistům vydal ukradené věci, které měl ještě u sebe.

„Konkrétně se jednalo o šestnáct z devatenácti odcizených telefonů,“ poznamenala mluvčí s tím, že po odcizené elektrokoloběžce policisté pátrají. Muž svým jednáním způsobil celkem škodu ve výši 155 tisíc korun, z toho hodnota odcizeného zboží činila 138 tisíc korun.

Zloděj se z posledního pobytu ve vězení vrátil před půl rokem. Odseděl si mimo jiné i tresty za krádeže. Policisté sdělili muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. „Podle trestního zákoníku mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila Skoupilová.

Senior sám dopadl zloděje, který jej okradl v přerovském marketu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám