Hlavní obsah

Rakousko nabízí čtvrt miliónu za informace o dvou zmizelých. Mohou být i v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie pátrá po dvou devětadvacetiletých mužích, kteří zmizeli v roce 2015 z obce Zwettl nedaleko hranic s Českou republikou. Za informaci vedoucí k objasnění jejich zmizení nabízejí Rakušané odměnu 10 tisíc eur (asi 250 tisíc korun). Není vyloučeno, že muži jsou v Česku, uvedla ve středu jihočeská policie. Proč jsou muži pohřešovaní, policisté nespecifikovali.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaní muži a jejich auto.

Článek

Andreas Leitner a Maximillian Baumgartner, oba ročník narození 1988, zmizeli z obce Zwettl beze stopy v září roku 2015.

„Odjeli pravděpodobně velmi nápadným vozidlem Citroën BX, stříbrné barvy, registrační značky UU-883DP. Ve spolupráci s jihočeskými kriminalisty tak rakouští kolegové znovu žádají o pomoc při pátrání. Jakékoliv informace je možné volat policistům na linku 158,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle posledních informací muži ze Zwettlu směřovali k vodní nádrži Lipno. Následně je lidé spatřili v polovině září roku 2015 ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku.

Za informace vedoucí k objasnění dopadení dvou rakouských občanů, nabízí tamní kriminální úřad odměnu 10 tisíc eur. „Vyplacení zveřejněné odměny se bude řídit pravidly Spolkového kriminálního úřadu ve Vídni,“ uvedla jihočeská policie.

Od července letošního roku se do pátrání po obou mužích zapojil také odbor neobjasněných případů spolkového kriminálního úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám