Hlavní obsah

Pyrotechnici zajistili na Trutnovsku dva podezřelé balíčky

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Údajný nástražný výbušný systém zajistili v úterý policejní pyrotechnici v Mladých Bukách u Trutnova. Dvojici blíže neidentifikovatelných předmětů objevil v devět hodin ráno majitel mladobucké restaurace Borneo.

Článek

„Okamžitě kontaktoval policii. Hlídka na místě vyhodnotila situaci a raději povolala speciální tým policejních pyrotechniků,“ popsal mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Pyrotechnik vstoupil po důkladné přípravě do ohroženého objektu okolo půl jedné odpoledne. Dvojice podezřelých předmětů se nacházela ve venkovním areálu restaurace. „Jeden byl na terase a druhý na zahradě,“ upřesnil Ertner.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Na místo byl povolán policejní pyrotechnik.

Policisté evakuovali obyvatele okolních rodinných domů a neprodyšně uzavřeli okolí restaurace v okruhu sto metrů včetně frekventované komunikace z Trutnova do Vrchlabí. „Místo šlo bez problémů objet přes Janské Lázně,“ podotkl mluvčí.

Pyrotechnici povolaní ze zhruba sto padesát kilometrů vzdálené Prahy zajistili oba podezřelé předměty krátce po jedné hodině odpoledne a odvezli na analýzu. Objekt ještě prohledal policejní pes vycvičený na vyhledávání výbušnin.

„Více budeme vědět, až specialisté předměty připomínající nástražný výbušný systém prověří,“ doplnil Ertner. Okolí restaurace však zůstává nadále ohraničeno policejními zátarasy. „Prostor otevřeme, jakmile si budeme jistí, že skutečně nikomu nic nehrozí. Pokud vím, nikdy se tady nic podobného nestalo a není mi známo, že by v jakékoliv souvislosti tady někdo někomu vyhrožoval,“ tvrdí mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám