Hlavní obsah

Puncovní úřad varuje: Pozor na rafinované padělky zlatého řetízku a náramku!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Puncovní úřad varuje před padělky zlatého náramku a řetízku, které jsou místo z osmnáctikarátového zlata vyrobeny z oceli. Na svých internetových stránkách www.puncovniurad.cz to uvedli odborníci úřadu, kterým byly tyto falza předloženy ke kontrole.

Článek

Napodobeniny zlatého náramku a řetízku jsou podle odborníků vyrobeny rafinovaným způsobem. Malá část falešných šperků, která je při zkouškách používána nejčastěji, je totiž ze zlata. Méně zkušený odborník je proto i po orientační zkoušce může považovat za zlaté.

Drahé zlato láká podvodníky

"Označení obnáší pouze italskou výrobní značku a ryzostní číslo 750," uvedl Puncovní úřad. Na tuzemském trhu se v poslední době kvůli rostoucím cenám zlata zvyšuje aktivita padělatelů šperků z drahých kovů. Puncovní úřad například odhalil falešný zlatý náramek, který je ve skutečnosti vyroben ze stříbra a zlatý má pouze plášť, či napodobeninu zlatých cihliček. Podvodníci se snaží falešné šperky prodávat zejména prostřednictvím zastaváren.

"Jejich vlastníci nejsou zlatníci, takže neumějí zlaté předměty testovat. Nepředloží je Puncovnímu úřadu hned, ale až když propadnou a je už pozdě," sdělil šéf Puncovního úřadu Martin Novotný Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám