Hlavní obsah

Psychiatr odmítá obžalobu z vraždy 15leté dívky

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký krajský soud začal v úterý projednávat případ bývalého ředitele Dětské psychiatrické léčebny v Lounech MUDr. Ivana Simrotha (37), který je obžalován z toho, že loni v srpnu zabil 15letou Drahomíru Kučerovou, kterou měl svěřenu do péče.

Foto: Robin Suchánek

Plakát k akci

Článek

Psychiatr se však podle více než pětihodinové výpovědi necítí vinen. Hájí se tím, že se dívka zabila sama. Svým jednáním ho chtěla přesvědčit, aby ji pustil na diskotéku, a prý to přehnala.

Dívka žila u Simrotha po dohodě s matkou. Dříve měla problémy s pervitinem a prostitucí. Později se zlepšila ve škole a uklidnila, ze čtyřek se prý zlepšila na dvojky. Své známé si však stěžovala, že ji psychiatr bije.

Ráno před svou smrtí chtěla odjet na diskotéku. To jí Simroth nedovolil, pohádali se a on jí vyčetl, že se špatně stará o psa. "Odešla na balkón, za chvíli se vrátila s ocelovou tyčí a rozbila psovi hlavu," řekl Simroth v úterý před soudem. Jezevčík Kendy měl roztříštěnou týlní kost a čtyři obratle. Chvíli poté se prý dívka v afektu pokusila o sebevraždu léky, donutil ji je vyzvracet.

Tělo dívky i psa pohodil do příkopu

Dívka ve vedlejší místnosti střídavě křičela a poté ztichla. Později ji objevil v předsíni, jak se škrtí koženým páskem. Snažil se jí v tom zabránit, ale ona ho kopala a odstrčila ho na botník, po pádu na chvíli omdlel. Když se probral, byla už fialová a z úst jí tekla krev, a tak se mu nepodařilo ji zachránit. Bál se zavolat pomoc nebo policii, a tak po dvou dnech tělo dívky i psa odvezl a pohodil do příkopu u Dobroměřic na Lounsku, kde je našel náhodný řidič.

Obžalovaný: i osvobozený budu mít zkaženou pověst

Simroth přišel k soudu dobře připraven. Houževnatě se hájil, probíral téměř každou větu obžaloby, nesouhlasil s postupem vyšetřovatelů, posudky znalců ani výpověďmi svědků. Cítí se poškozen informacemi, které policie poskytla médiím. "I když odtud odejdu osvobozen, mám zkaženou pověst. Ještě nejsem odsouzen a píšou o mně jako o vrahovi," stěžoval si.

Podle obžaloby je však nepravděpodobné, že by se vše seběhlo tak, jak líčí. Dívka se prý nemohla uškrtit sama. Simroth byl navíc třikrát ženat a měl jednu družku, všechny ženy údajně bil a škrtil.

Soudní líčení je plánováno do pátku, protože však budou povoláni ještě další svědci, kauza se zřejmě ještě protáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám