Hlavní obsah

Provoz po tragické nehodě pendolina byl obnoven. Škoda je 46 milionů

Bohumín

Provoz na trati v Bohumíně, kde se v pondělí stala tragická nehoda, byl bez malého úseku obnoven. Škoda na trati se po důkladné obhlídce zvedla na 20 milionů korun, celková škoda je tak 46 milionů.

Havárie pendolina v BohumíněVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Po odtažení poškozené soupravy a lokomotivy pracovníci Správy železnic trať uklidili. Už zprovoznili kolej vedoucí směrem na Polsko. Tudy vlaky od nehody projíždět nemohly a jezdily oklikou přes nedalekou Vrbici.

„V provozu je i první kolej na nástupišti. Omezení se nyní týkají jen samotného místa nehody. Tudy vlaky ještě nejezdí. Nemá to ale na chod stanice zásadní vliv,“ řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Nehoda se stala v pondělí brzy ráno. Podle Drážní inspekce strojvedoucí pendolina pravděpodobně přehlédl signál, který mu zakazoval vyjet ze stanice. Na trati se pak srazila souprava s posunovací lokomotivou.

Škoda po srážce pendolina v Bohumíně přesáhne 36 milionů korun

Krimi

Strojvedoucí nehodu nepřežil. Dalších pět lidí, stevardka z pendolina a čtyři členové obsluhy posunovací lokomotivy, utrpělo zranění.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. „Identifikovali jsme strojvedoucího z vlaku. Jedná se o muže, ročník 1968,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám