Hlavní obsah

Prostitut se v Brně pokusil zabít klienta

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

27letého muže z Brna přepadl a okradl 18letý prostitut. Toho si muž našel v brněnském baru Don Pappano na náměstí 28. října a domluvil se s ním, že mu za sex zaplatí. Nakonec však prostitut svého klienta v bytě přepadl, udeřil několikrát do hlavy a z místa činu uprchl. Policisté ho dopadli ve středu.

Foto: Andrea Hrabalová
Článek

"Čin, ke kterému došlo v noci z pondělí na úterý, kvalifikujeme jako pokus vraždy, protože útok směřoval na hlavu, kdy pachatel musel vědět, že ohrožuje život oběti. Navíc přepadený muž ležel 11 hodin v bezvědomí a bez pomoci v bytě, než ho našel otec. Ten pak přivolal sanitku, která přepadeného odvezla do nemocnice, kde se podrobil operaci hlavy," uvedla Soňa Woffová z jihomoravské policejní správy v Brně.

Mladý muž, který se stal obětí brutálního útoku a to zřejmě zezadu, leží neustále v bezvědomí a jeho stav je kritický. Podle jedné z verzí došlo mezi prostitutem a jeho klientem k rozepři o peníze. Není totiž vyloučeno, že prostitut chtěl víc, než si s klientem domluvil.

Podle důkazů, které má policie zatím k dispozici, se oba muži setkali v pondělí večer v baru a domluvili se na sexu za určitou částku peněz. Po půlnoci oba vyšli ven a nasedli to taxíku, který náhodou projížděl kolem. Starší z mužů na něj mávnul a oba odjeli do bytu na třídu gen. Píky v Černých Polích. Tam se pohádali a posléze po napadení prostitut odešel z bytu a nechal krvácejícího muže svému osudu.

Mladík měl už se zákonem problémy

"K pachateli můžeme v tuto dobu potvrdit, že jde o mladíka, který má za sebou již bohatou trestní minulost násilné povahy. Byl umístěn do policejní cely a čekáme, zda soud bude akceptovat návrh na jeho vzetí do vazby. Protože jde o pokus vraždy s majetkovým prospěchem, může mu soud v případě prokázání viny uložit trest od 12 do 15 let," doplnila Woffová.

V této souvislosti policie žádá řidiče taxislužby, který oba muže odvážel v úterý mezi půl jednou a jednou hodinou ranní z křižovatky ulic Příkop a Milady Horákové na třídu gen. Píky, aby se přihlásil a svědčil. Jeho výpověď může totiž vnést více detailů do motivu přepadení.

"Poškozený muž byl štíhlé postavy, měl krátké tmavé vlasy a dioptrické brýle bez obrouček. Vypadal na 25 let a byl oblečený do dlouhého černého kabátu. Cestoval ve společnosti muže snědé pleti s krátkými černými vlasy. Ten byl rovněž štíhlé postavy, vysoký 170 cm. Měl oblečené modré rifle a tmavě modrou bundu do pasu," poznamenala Woffová.

Reklama

Výběr článků

Načítám