Hlavní obsah

Prostě jsme ho zničili. Za krvavý lynč bezdomovce hrozí sekuriťákům z plzeňského nádraží 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzbudil ho kopanec do zad. Když se probral, svítily mu do obličeje baterky. Vzápětí uslyšel, že má vypadnout. Jenže tempo, kterým si pětapadesátiletý bezdomovec začal balit věci, rozčílilo ochranku plzeňského vlakového nádraží natolik, že skončil zbitý, okradený a napasovaný v nákupním košíku. Za krvavý lynč z loňského roku, který napadený muž odnesl zlámanými žebry, půjdou útočníci před soud.

Foto: Policie ČR

Bezdomovce ochranka vyhmátla v rezavé hale v areálu plzeňského nádraží.

Článek

Podle zjištění Novinek podala státní zástupkyně na čtyři pracovníky bezpečnostní agentury ve věku 18, 22, 23 a 37 let obžalobu pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví a loupeže. Hrozí jim za to až 10 let vězení.

Při výslechu na polici nijak nezapírali. „S kolegy jsme prostě zničili nějakýho bezdomovce,“ vypověděl jeden z obviněných.

Muže bez domova vyhmátla čtveřice hlídačů v nevyužívané rezavé plechové barabizně v areálu nádraží, kam si přišli opéct buřty.

Dvojice podle policie brutálně zbila bezdomovce, pátrání ztížily roušky

Krimi

„Nejprve ho hrubým způsobem vyzvali, aby odešel. Muž se proto začal pomalu balit, avšak jeho tempo vyhodnotili obvinění jako nedostatečné, a proto jej fyzicky napadli,“ stojí v obžalobě.

Podle ní nejprve stříkli poškozenému do obličeje pepřový sprej a pak ho začali mlátit teleskopickým obuškem.

„Dále ho několikrát udeřili kolenem do žeber a kopali do hlavy. Následně muže vytáhli z plechové haly, naložili do nákupního vozíku a po několika metrech jízdy vyklopili,“ popsala dále státní zástupkyně s tím, že dva z obviněných ještě napadeného muže oloupili o šperky.

Z ruky mu stáhli prsten s maltézským křížem a z krku strhli řetízek se stejným symbolem.

Ruply jim nervy

„Několikrát opakovali, ať se sebere a jde. Trvalo mu to hrozně dlouho. Pořád si věci zabaloval a pak zase rozbaloval. K tomu měl i nějaké poznámky. Řvali na něho, ať si pohne, že na něho nemají celý večer. Pak jim ruply nervy a muže zkopali a mlátili obuškem. Nakonec ho vytáhli z boudy ven násilím,“ popsal jednání svých kolegů jeden z obviněných, který přiznal, že sám muži nastříkal pepřový sprej do obličeje a vrazil mu facku.

Bezdomovec policii řekl, že ten den přišel do boudy okolo desáté večer. Vypil prý jedno pivo a šel spát.

„Vzbudilo mě kopnutí do zad. Probral jsem se a uviděl tři baterky, které mi svítily do obličeje. Padla slova jako že mám vypadnout. Začal jsem si balit spacák, a když se mi to napodruhé nepovedlo, ucítil jsem úder do žeber z levé i pravé strany. Tak jsem se ptal, co blbnou, a dostal další rány do hlavy a hrudníku. Potom mě vytáhli ven, aniž bych si mohl vzít své věci. V ruce jsem držel jen zkrvavený spacák,“ líčil muž bez domova, který vypjatou situaci ještě vyhrotil, když po útočnících požadoval identifikační čísla.

„Přišel kopanec botou do hlavy a pak mě vecpali do nákupního vozíku, ze kterého mě následně vysypali,“ pokračoval poškozený.

Uvedl také, že ho útočníci okradli o šperky. „Prosil jsem, aby mi nebrali prsten, že je to dárek od dcery. Ale lámali mi prsty a nakonec ho sundali,“ uzavřel bezdomovec.

Soud se zastal bezdomovce, který tvrdí, že jej zbili pražští strážníci

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám