Hlavní obsah

Propuštěný vězeň po dni na svobodě znásilnil dívku

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravští kriminalisté zatkli dvacetiletého muže, který den po propuštění z věznice znásilnil 19letou dívku. Navíc ji okradl o spodní prádlo a donutil, aby si oblékla jeho šaty. Protože policie u něj nalezla další dvoje kalhotky, domnívá se, že muž toho během krátkého pobytu na svobodě stihl daleko více.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Jaroslav Bulín

Článek

Vyšetřovatelé mu zatím prokázali pouze znásilnění z úterní noci. Podezírají ho ale, že k dalším "trofejím" přišel stejně jako v tomto případě násilím.

"Zadržený přiložil 19leté dívce na záda neznámý kovový předmět. Pak ji odvedl za roh budovy, kde jí pod výklenkem balkónu přikázal, aby se svlékla. Na zem rozprostřel svou bundu a na dívce vykonal soulož," popsala mluvčí ostravské policie Ilona Branžovská.

Když chlípník dosáhl svého, sebral dívce spodní prádlo a další věci. Pak jí poručil, aby si oblékla jeho tričko a sako. "Donutil ji, aby s ním jela tramvají do bytu. Na zastávce Hotelový dům Hlubina dívka požádala o pomoc neznámého muže. Pachatel proto utekl," dodala mluvčí.

Dopaden byl téhož dne o půl desáté večer. Nyní pobývá v policejní cele.

Policie hledá další oběti

"Zadržený má na svědomí podobných deliktů zřejmě více," řekla Branžovská. Policie proto vyzývá dívky a ženy, které byly tento týden znásilněny, aby to oznámily policii. Oběti mohou kontaktovat dvě policistky na telefonním čísle 974 726 812 nebo 974 726 802.

Zadržený muž je asi 160 centimetrů vysoký, štíhlé postavy a světlé pleti. Vzhledem k tělu má nápadně krátké nohy.

Policie radí ženám, aby byly pozorné při vstupu do domů a výtahů, nechodily v blízkosti vchodů do domů a nezkracovaly si cestu temnými a opuštěnými místy. "Nikdy nejezděte autostopem, a to ani ve dvojici," varuje ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám