Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič na Sokolovsku padl po výstřelu do závěje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodov

Muže se zákazem řízení pronásledovali policisté na Sokolovsku, kde před nimi ujížděl i přes chodníky a vrazil do dopravní značky. Auto později zastavil, dal se ale rovnou na útěk, který nakonec vzdal poté, kdy jeden z policistů vystřelil do vzduchu. Honičku zachytila kamera připevněná na uniformě policisty.

Pronásledování řidiče na SokolovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelý řidič ve čtvrtek minulý týden kolem 10:30 začal v Chodově ujíždět policejní hlídce, která ho chtěla zkontrolovat.

Následovaly výzvy k zastavení pomocí zvukového a světelného znamení s nápisem Stop, na což ale šofér reagoval dalším sešlápnutím plynového pedálu a svištěl na obec Vřesová.

„Opakovaně přejel do protisměru, několikrát vjel na chodník, nerespektoval dopravní značení, do kterého i narazil, stejně jako do oplocení pozemku. Před Vřesovou měl muž s vozidlem zastavit, vystoupit a začít utíkat směrem do lesního porostu,“ popsal v pondělí incident mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Při divoké honičce muž z Olomoucka opakovaně naboural policejní auto, vyřadil ho z provozu

Krimi

Policisté za mužem vyrazili a znovu ho vyzývali, aby se zastavil, přičemž jeden z nich ještě použil varovný výstřel směrem kolmo vzhůru.

„Pronásledovaný muž ještě několik metrů utíkal, ovšem po chvíli zastavil a následně byl policistou pod hrozbou namířené služební zbraně vyzván, aby si lehl na zem, což uposlechl. Poté mu policisté na ruce dali služební pouta, zadrželi ho a převezli na obvodní oddělení v Chodově k dalším úkonům,“ zmínil mluvčí.

Při kontrole se ukázalo, že se jednalo o 35letého muže, který již v dříve policejním hlídkám opakovaně ujížděl, navíc se zákazem řízení na 36 měsíců.

„Tento zákaz mu byl uložen v roce 2019, ovšem platný byl od dubna roku 2022, jelikož po udělení zákazu byl muž ve výkonu trestu odnětí svobody,“ dodal mluvčí s tím, že se řidič odmítl podrobit testu na alkohol i další psychotropní látky.

Případ policie dál vyšetřuje jako maření úředního rozhodnutí, za což podezřelému hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče na Sokolovsku

Mladík protáčel BMW v automyčce u Prahy, pak ujížděl policii

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám