Hlavní obsah

Prodávala pozemky pod cenou, teď jí hrozí až osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Kriminalisté obvinili 61letou ženu z Náchodska ze zločinu porušení povinnosti při správě cizího majetku. Za to jí nyní hrozí trest vězení dva roky až osm let. Žena jako jednatelka obchodní korporace uzavřela předloni na podzim s jinou obchodní společností kupní smlouvu na prodej nemovitostí. Šlo o téměř dvacet pozemků v tržní ceně přes sedmdesát milionů korun. Prodat se však měly za necelých šedesát milionů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K převodu vlastnických práv nedošlo, protože Krajský soud v Hradci Králové nařídil předběžné opatření o zákazu nakládání s předmětnými nemovitostmi,“ uvedla policie na svých webových stránkách s tím, že se žena tímto vyvedením majetku měla snažit o odklonění co největší části majetku spadajícího do dědického řízení po zesnulém manželovi.

Na účelové jednání upozorňuje například zajištěná kupní smlouva. Nebyly v ní uvedeny obvyklé náležitosti, jako kdy a jakým způsobem má být kupní cena uhrazena, nebo sankce pro případ nedodržení smluvních ujednání. Ukázalo se také, že mezi obviněnou ženou a jednateli kupující společnosti byly určité vazby. Navíc tato společnost fungovala ani ne půl roku a nebyla zapsaná do evidence skutečných majitelů, což jí ukládá zákon.

Pojišťovna vyplatila peníze za poškození domu, člen společenství vlastníků si je přivlastnil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám