Hlavní obsah

Pojišťovna vyplatila peníze za poškození domu, člen společenství vlastníků si je přivlastnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravský Beroun

Povedeného člena má jedno společenství vlastníků jednotek v Moravském Berouně na Olomoucku. Přisvojil si přes 200 tisíc korun, které vyplatila za poškození společného domu pojišťovna. Peníze sice slíbil vrátit, ale neučinil tak. Novinky ve čtvrtek o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Policie, ilustrační snímek

Článek

Trestní oznámení podle ní přišel podat ve středu na policii zástupce společenství vlastníků. Uvedl, že mohlo dojít k neoprávněnému využívání svěřených peněz, které obhospodařoval a spravoval jeden z členů uvedeného společenství.

„Na schůzi se doznal a přislíbil, že dlužnou částku 205 795 korun uhradí a vrátí do zhruba poloviny ledna. Jednalo se o peníze, které byly společenství vyplaceny pojišťovnou jako škodní plnění za škody způsobené povětrnostními vlivy na domě,“ uvedla mluvčí.

Peníze si muž nechal poslat na soukromý účet a použil je pro vlastní potřebu. „Příslib jejich vrácení nedodržel. Nepoctivě získané peníze do stanoveného termínu a ani později nevrátil,“ konstatovala Zajícová.

Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry. Muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Účetní olomoucké firmy si měla na soukromé účty poslat čtvrt milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám