Hlavní obsah

Proč policie Dvořákovu oběť nechránila?

Právo, rav

Proč policie v okamžiku, kdy se začal Jiří Dvořák v pátek mstít nejprve bývalé kolegyni z práce, nezajistila dalším potenciálním obětem včetně zaměstnankyně Úřadu práce v Praze 2 ochranu, ve středu nikdo z jejích zástupců nedokázal komentovat.

Foto: Aktu.cz

Zadržený Jiří Dvořák (s pouty) absolvoval lékařskou prohlídku před nástupem do cely předběžného zadržení

Článek

Odpověď slíbili Právu ve čtvrtek. Kriminalisté se zjevně nejprve snažili Dvořáka dopadnout. Problém tkví nejspíš také v tom, že páteční incident v Odoleně Vodě i sobotní výbuch v bytě v Libni řešili středočeští kriminalisté, jejich kolegové z pražské mordparty se do případu vložili až po úterní vraždě úřednice.

Časová osa: Násilí odstartovalo propuštění Jiřího Dvořáka z práce

Krimi

Do té doby případ nevyšetřovali, jak ve středu Právu potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podezřelý Jiří Dvořák absolvoval vyšetření před umístěním do cely předběžného zadrženíVideo: Aktu.cz

Policisté navíc v tiskové zprávě upozornili na to, že Dvořákovy výhrůžky vůči zaměstnankyni úřadu práce byly už z roku 2016 a kromě prvotního oznámení ženy krátce po nich se už policii nikdy kvůli možné hrozbě neozvala.

Dvořák se přiznal. Ve své mstě chtěl pokračovat

Krimi

„Do současné doby, tedy téměř celých pět let, nemáme informaci o tom, že by se poškozená v této souvislosti obrátila na policii s tím, že by ji podezřelý znovu kontaktoval nebo jakkoliv atakoval,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám