Hlavní obsah

Pro zraněnou cyklistku letěl vrtulník

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S těžkým zraněním skončila v neděli dopoledne v českobudějovické nemocnici po pádu z horského kola na trase mezi Zadovem a Horskou Kvildou mladá cyklistka.

Foto: Horská služba Šumava

Na Pláně přiletěl pro zraněnou ženu záchranářský vrtulník.

Článek

„Nehoda se stala krátce před půl dvanáctou a žena při ní přepadla přes řídítka. Přítel zraněné požádal o pomoc mobilním telefonem vedení penzionu, ve kterém byla dvojice ubytována. Paní z penzionu vzápětí zavolala přímo nám na stanici Horské služby na Zadově. Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme, že cyklistka si poranila rameno, žebra, pánev, cítila brnění v noze a měla i několik tržných ran,“ popsal Právu nehodu zasahující člen horské služby Josef Tischler.

Dodal, že žena měla naštěstí ochrannou přilbu, i přesto měla příznaky otřesu mozku.

„Ještě že ale přilbu měla, rána musela být velmi silná a možná jí zachránila život. Na místě jsme ji ošetřili a následoval transport z docela obtížného terénu na Pláně, kde přistál vrtulník,“ zdůraznil Tischler, s tím, že letecká záchranná služba ženu převezla k dalšímu ošetření do Českých Budějovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám