Hlavní obsah

Příznivci konopného léčitele chtějí spravedlivý proces

Právo, pko

Otevřeným dopisem se obrátili na předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského a ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO) podporovatelé známého propagátora konopí Dušana Dvořáka. Ten si odpykává trest za pěstování konopí. Signatáři ve svém dopise požadují spravedlivé projednání případu a hovoří o nepravdách, manipulaci s důkazy a svévoli soudu.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Dušan Dvořák v soudní síni. Archivní snímek

Článek

Pod dopis se kromě členů rodiny podepsal odborník na léčbu závislostí Ivan Douda, lékař Aleš Skřivánek nebo docent Lumír Hanuš z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě či poslanec Tomáš Vymazal (Piráti), jak upozornil web Olomoucká drbna.

„Dušan Dvořák opakovaně marně namítal, že jeho jednání je plně v souladu s klíčovým pilířem české a evropské politiky ve věcech drog spočívající v minimalizaci rizik a spolu s lékaři a vědci dokládali tragické dopady černého trhu na zdraví občanů. Všechny soudy včetně ústavního však vždy mlčely,“ stojí v dopise, který je zveřejněn na stránkách podporujících konopného léčitele Dvořáka.

Propagátor konopí vyhrožoval soudu, dostal osm měsíců vězení

Krimi

Právě na Ústavním soudu leží stížnost proti jednomu z odsuzujících verdiktů. Kromě trestu za pěstování konopí byl Dvořák loni odsouzen i za vyhrožování, zejména na adresu prostějovského soudu, kde byl opakovaně trestán za své pěstitelské činy.

Reklama

Výběr článků

Načítám