Hlavní obsah

Přítelkyni řekl, ať si zakryje oči, že má pro ni dárek. Pak ji málem ubil kladivem. Dostal 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sliboval jí společné bydlení v novém domě, na který ve skutečnosti neměl peníze. Když došlo na lámání chleba, tak se Timothé Kirsch rozhodl svoji přítelkyni z jižního Plzeňska zabít a vyhnout se tak nepříjemné konfrontaci. Za pokus vraždy ho v úterý poslal Krajský soud v Plzni na 10 let do vězení.

Obžalovaný cizinec u Krajského soudu v Plzni Video: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Součástí zatím nepravomocného rozsudku je i pětiletý zákaz pobytu na území západních Čech po odpykání trestu, kdy během této doby nesmí s poškozenou navazovat jakýkoliv osobní kontakt či s ní komunikovat na dálku.

Podle obžaloby zaútočil 27letý Francouz na svoji tehdejší družku kladivem. Žena skončila s těžkým zraněním v nemocnici.

K napadení došlo loni v červenci v jejich společném bytě. „Obžalovaný se dostal do situace, kdy by měl poškozené odhalit své lži ohledně slibu o koupi rodinného domu, na který nesehnal peníze. Rozhodl se, že bude třeba poškozenou usmrtit, aby jeho lži neodhalila,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Cizinec pak ženu vylákal do koupelny a řekl jí, aby si zakryla oči, že má pro ni překvapení. „Poškozená se postavila zády k němu a ruce si dala přes obličej v domnění, že dostane nějaký dárek. Obžalovaný si mezitím přinesl z obýváku kladivo a zasadil jí tři rány do hlavy,“ popsala útok žalobkyně.

Napadená žena se snažila bránit a obžalovaný svého jednání zanechal. Žena si pak sama zavolal pomoc. V nemocnici ji lékaři zjistili prasklou lebku.

Jsem vinen

„Jsem vinen. Mrzí mě to a chtěl bych se poškozené omluvit stejně jako orgánům činným v trestním řízení, co jsem jako cizinec na území České republice způsobil. Abych to odčinil, přijmu uložený trest,“ prohlásil Francouz.

Obžalovaný také slíbil, že poškozené zaplatí jako odškodné 300 tisíc korun.

Nutil přítelkyni stát na střepech, zbil ji nohou od stolu. Dostal 10 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám