Hlavní obsah

Přítelkyni málem umlátil k smrti, dostal 16 let

Právo, Petr Kozelka
Brno

Holýma rukama málem umlátil předloni v listopadu svou čtyřiatřicetiletou přítelkyni její o sedm let starší partner Roman Robeš. Napadená skončila s krvácením do mozku v kómatu a jen díky velkému štěstí nezemřela. Robeše za pokus o vraždu v pátek poslal brněnský krajský soud už podruhé na 16 let do vězení.

Obžalovaný muž u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Robeš začal v jednom z brněnských bytů řádit kvůli sporu o bydlení. Ženě zasadil tolik ran a kopanců, že její tělo bylo doslova pokryté hematomy a znalci ani nedokázali spočítat, kolikrát vlastně Robeš udeřil.

„Dostala nejméně 30 ran pěstí, otevřenou dlaní či kopem. Údery mířily na hlavu, břicho a záda napadené. Utrpěla polytrauma a byla v kómatu. K její záchraně došlo jen díky vysoce specializované lékařské péči, bez ní by poškozená v rámci hodin zemřela,“ konstatoval předseda soudního senátu Miloš Žďárský.

Družku bil pět hodin a přežila jen díky lékařům, dostal 16 let

Krimi

Ten už jednou Robeše za pokus vraždy do vězení poslal, Vrchní soud v Olomouci ale verdikt zrušil a nařídil, aby se brněnská justice případem ještě zabývala. „Vyslechli jsme další svědky, poškozenou a obžalovanému jsme dali možnost k nyní poněkud pozměněné výpovědi,“ popsal Žďárský.

Bouchly saze

Robeš totiž původně částečně přiznal útok na ženu s tím, že v něm „bouchly saze a měl nějaké zatmění“, pak ale otočil a začal tvrdit, že přítelkyni dal jen pár facek.

Vinu za zbylá zranění prý nese jejich kamarádka, která byla v době útoku také v bytě. Jenže právě ona zburcovala známé, kteří se pak do bytu vydali, a zavolala záchranáře a policii.

Muž, který měl v Klatovech ubodat bývalého šéfa, podle policie vraždu plánoval

Krimi

„Soud to posoudil jako zcela účelovou výpověď. Tato svědkyně se dodnes ze zážitku zcela nevzpamatovala, sama utrpěla nějaké zranění a skončila pak na psychiatrii,“ konstatoval soudce Žďárský. Robeš přitom podle svědků sanitku volat nechtěl, o zraněnou se nestaral a raději si šel koupit cigarety.

Případ ale ještě není u konce, Robeš se totiž na místě odvolal a spor tak znovu poputuje do Olomouce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám