Hlavní obsah

Přítele bodla nožem, zachránil ho zásah do žebra

– Zlín
Právo, jr

Čtyřiadvacetiletá žena nezvládla v neděli ve Zlíně svou agresivitu a po rozepři bodla svého o tři roky staršího přítele nožem do hrudníku. Nůž narazil na žebro, a to muži zachránilo život.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie dostala informaci o incidentu od dispečera záchranné služby. Žena se svým přítelem prošli od devíti hodin večer až do pěti hodin do rána různá restaurační zařízení, kde se společně bavili a popíjeli. „Se stoupajícím množstvím alkoholu v krvi stoupala vzájemná agresivita. Při příchodu do bytu na sídlišti Jižní Svahy se začali hádat a fyzicky napadat,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Žena byla agresivnější než muž, byť ten ji údajně neustále provokoval. Bila do něj pěstmi, škrtila ho jeho řetízkem, škrábala na krku. „V nestřeženém okamžiku, aniž by si toho její přítel všiml, vzala nůž, který ležel na stole, a bodla ho do hrudníku. Život mu zachránilo pouze to, že nůž narazil na žebro. Ženě došlo, co udělala a zavolala záchrannou službu,“ řekla mluvčí.

Útočnice se ještě rychle snažila zamaskovat stopy po vzájemném zápase, aby to vypadalo, že muže bodl venku někdo cizí. Při výslechu se ale přiznala, také její přítel nezapíral a řekl pravdu. Kriminalisté dosud netrestané ženě sdělili podezření z těžkého ublížení na zdraví. Hrozí jí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám