Hlavní obsah

Případ rozstříleného autobusu skončil sebevraždou

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Výčitky svědomí zřejmě dohnaly k sebevraždě 52letého muže, který minulý víkend rozstřílel okna na zaparkovaném linkovém autobusu ve Starém Hrozenkově na Uherskohradišťsku. Dva dny poté, co jej policejní rada obvinil ze tří trestných činů, spáchal sebevraždu.

Foto: Aleš Plevka

Pan ředitel Mgr. V. Riedl nechává rozeznít památeční zvon

Článek

"Otrávil se doma léky. Dopis na rozloučenou nezanechal," potvrdila mluvčí hradišťské policie Jitka Zámečníková, podle níž se muž při výslechu choval naprosto normálně a s vyšetřovateli bez problémů spolupracoval.

Muž se podle zjištění Práva předávkoval léky, když zůstal sám doma. Využil času, kdy syn odvážel matku na plánovanou operaci do nemocnice. Když se vrátil z nemocnice, našel otce již mrtvého.

Sousedé: léčil se s nervy

Nečekaná dohra případu místní obyvatele šokovala. "Pro všechny bylo překvapení už to, že poničil ten autobus. Pár let byl nezaměstnaný, říká se, že se kdysi léčil s nervy, ale nikdy se nechoval agresivně ani násilnicky. Jen když se víc napil, míval divné stavy. To byl asi i důvod, proč mu najednou začal vadit ten autobus zaparkovaný u jeho domu," svěřil se Právu jeden z obyvatel Hrozenkova. Podle něj muž nevítanou publicitu po útoku na autobus těžce nesl.

"Máme v obci pár problémových lidí, ale zrovna on k nim nepatřil. Pokud vím, byl se po incidentu omluvit rodině řidiče autobusu i hradišťské ČSAD, kde slíbil, že škodu uhradí," uvedl starosta obce Milan Vaculík (KDU-ČSL).

Policie: syn se na střelbě nepodílel

Muž byl stíhán za to, že bez zjevného důvodu rozbil a podomácku vyrobenou zbraní rozstřílel sedm bočních a zadní okno autobusu. Poškodil také pneumatiky a karoserii a způsobil škodu za 50 tisíc korun. Když ho policisté zadrželi, našli u něj doma navíc černou pálenici a pár součástek na výrobu zbraní. Byl proto kromě poškozování cizí věci obviněn i z nedovolené výroby lihu a nedovoleného ozbrojování, za což mu hrozil až rok vězení.

Policisté původně z podílu na vandalském útoku podezírali i 18letého syna. Ten byl nakonec obviněn jen v souvislosti s nálezem černé pálenice z nedovolené výroby lihu.

Reklama

Související témata:

Související články

Otec se synem rozstříleli ze msty autobus

Pomstu jako vystřiženou z akčního filmu vykonali o víkendu ve Starém Hrozenkově na Uherskohradišťsku 52letý místní muž a jeho 18letý syn. Údajně se nepohodli...

Výběr článků

Načítám