Hlavní obsah

Příbuznou po smrti zakopala na zahradě a brala její dávky, podezírá policie ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupek v oblasti pohřebnictví následovaný podvodem prověřují policisté v nezvyklém případu z jihu Čech. Policie podezřívá ženu z toho, že pobírala sociální dávky náležící její již zemřelé seniorní příbuzné. Její tělo měla navíc před rokem zakopat na zahradě rodinného domu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ od minulého týdne vyšetřují kriminalisté z Jindřichova Hradce, kde všechno začalo tím, když policie prověřovala osud starší ženy, která se již delší dobu neukázala na veřejnosti a okolí o ní nemělo žádné zprávy, přitom ale u ní úřady vykazovaly příjem peněžních dávek.

„Paní byla starší a již ne moc aktivní, což její příbuzné ‚hrálo do karet´,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Lenka Krausová.

Tělo seniorky pak policisté objevili zakopané na pozemku rodinného domku v obci na Jindřichohradecku, načež soudní pitva neprokázala, že by žena zemřela cizí rukou.

Senior ze Šumperska se znovu oženil, vdovský důchod ale vybíral dál

Krimi

„Tělo však bylo zakopáno  více jak rok a podezřelá po celou tu dobu za zemřelou pobírala dávky,“ zmínila mluvčí.

Podle vyšetřovatelů si měla podezřelá přijít na několik desítek tisíc korun, čímž se měla dopustit podvodu a také přestupku v oblasti pohřebnictví.

Věk seniorky ani podezřelé ženy, ani v jakém byly ženy příbuzenském vztahu, kriminalisté neuvedli s odkazem na další vyšetřování. Z dosavadního vyjádření policistů nevyplývá, že by již někoho obvinili.

Odevzdal státu vkladní knížky po zemřelém člověku, teď se soudí o nálezné

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám