Hlavní obsah

Při závodech do vrchu na Orlickoústecku zemřel jezdec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albrechtice

Při závodech automobilů do vrchu v Albrechticích na Orlickoústecku zemřel v sobotu ráno jezdec Jiří Los. Čtyřiačtyřicetiletý reprezentant se pravidelně účastnil závodů českého i evropského šampionátu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Se závodním vozem Mitsubishi vyjel při tréninkové jízdě z dosud nezjištěných příčin z trati do lesa. Zemřel na místě, řekla mluvčí policie Dita Holečková.

„Nehoda se stala ve velké rychlosti, na výjezdu ze zatáčky,” řekl ředitel závodu Aleš Gänsdorfer. Los havaroval ráno po osmé hodině na uzavřené trati. Závody se konají na čtyřkilometrovém úseku silnice první třídy 1/44 mezi Lanškrounem a Štíty.

Podnik Albrechtický kopec je třetím dílem mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu. „Dnes je závod zrušen a večer budeme jednat s jezdci, zda v neděli pokračovat, nebo ne. Sami se rozhodnou,” řekl Gänsdorfer.

„Jiří Los, věčně usměvavý a srdečný člověk, dnes při prvním tréninku prohrál svůj boj s časomírou. Odpočívej v pokoji, kamaráde, nikdy na tebe nezapomeneme. Svoji stopu v tomto sportu jsi nechal navždy,” uvedl web dovrchu.cz na svém facebookovém profilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám