Hlavní obsah

Při srážce s autobusem utrpěly zranění dvě děti

Právo, rs
HOVĚZÍ

Dvě děti utrpěly vážná zranění při páteční srážce osobního vozu s autobusem mezi Vsetínem a obcí Hovězí. Jedno z nich odvezli záchranáři v bezvědomí do vsetínské nemocnice a později ho přepravili vrtulníkem do Ostravy.

Foto: archiv UHN
Článek

Nehoda se stala na zledovatělé silnici, na níž dostal smyk nejdříve vůz Škoda Felicia. Za ním jel automobil Ford Fokus, který řídila třicetiletá žena ze Vsetína, matka tří dětí. Ta začala prudce brzdit, narazila nejdříve do zadní části felicie a poté bočně do autobusu, který jel v protisměru.

Při srážce byly zraněny dvě z dětí, které ve fordu seděly. Třetí vyvázlo bez úhony.

"Policie zatím nezná viníka nehody. Věc teprve šetří. Alkohol u žádného z řidičů zjištěn nebyl," uvedl policejní mluvčí ve Vsetíně František Hauk. Podle policistů však zřejmě žena za volantem fokusu nejela za felicií v dostatečné vzdálenosti tak, aby stačila včas zastavit.

Na místo kromě policistů a zdravotníků vyjeli také hasiči. Nemuseli však zasahovat. Záchranáři ještě před jejich příjezdem stačili zraněné děti vyprostit a ošetřit. Škoda na vozidle Ford Fokus je vyčíslena na 60 tisíc korun, na felicii 20 tisíc a na autobuse 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám