Hlavní obsah

Při srážce drezíny s osobním autem se zranila řidička a dvě malé děti

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odry

O velkém štěstí může mluvit matka dvou malých dětí, která v Loučkách u Oder na Novojičínsku vjela na přejezd ve chvíli, kdy jím projížděla železniční drezína. Děti navzdory hrozivě vypadajícímu vraku auta vyvázly jen s lehkými zraněními. Matka nehodu přežila, i když zřejmě nějaký čas zůstane v péči lékařů.

Foto: Drážní inspekce

I přes hrozivě vypadající následky byly děti i matka zraněny jen lehce.

Článek

Zdemolované auto zůstalo po nehodě v úzké mezeře mezi drezínou a nástupištěm železniční stanice. Řidičku museli vyprostit hasiči pomocí hydraulických nástrojů.

„Byli jsme připraveni na nejhorší. Jaké bylo naše překvapení, když s námi žena komunikovala a její zranění nevypadala nijak vážná,“ poznamenal velitel hasičského zásahu z Bílovce. Děti z auta vytáhli záchranáři ještě před příjezdem hasičů.

Foto: Drážní inspekce

Řidičku museli vyprostit hasiči pomoci hydraulických nástrojů.

„Nehoda se stala na železničním přejezdu, který je zabezpečen pouze výstražnými kříži doplněnými dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Celkově byla odhadnuta škoda na 90 tisíc korun, z toho 60 tisíc činí škoda na osobním autě,“ dodal Drápal.

Foto: Drážní inspekce

„Řidička utrpěla středně těžké poranění dolní končetiny. Po poskytnutí nezbytné péče byla přepravena do novojičínské nemocnice a předána na tamní chirurgickou ambulanci. Posádkami záchranné služby byly ošetřeny také dvě děti, chlapci ve věku šesti měsíců a tří let, kteří rovněž ve vozidle cestovali. Z nehody vyvázli s drobnými poraněními a také oni byli po prvotním ošetření transportováni do nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám