Hlavní obsah

Při požáru hotelu v Černošicích u Prahy se zranilo 17 osob

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů vyjelo ve čtvrtek ráno k požáru hotelu v Černošicích u Prahy. Hasiči evakuovali celkem 28 lidí, 17 bylo ošetřeno a pět jich bylo převezeno do nemocnice.

Hasiči likvidovali požár v hotelu Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Požár vypukl po šesté hodině ranní v prvním patře hotelu Kazín. Na místě zasahovalo několik jednotek i s požárním žebříkem.

„Dvě evakuované osoby byly v bezvědomí, celkem bylo do nemocnice převezeno pět osob,“ informovala Novinky mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Mluvčí záchranářů Tereza Janečková potvrdila, že stav několika lidí byl vážný. "Jednalo se u nich o otravu oxidem uhelnatým," uvedla. Všichni byli odvezeni do pražské nemocnice v Motole.

Celkem bylo z domu evakuováno 28 lidí a pes. Kolem osmé hodiny dostali hasiči požár pod kontrolu. "Příčinou vzniku ohně je vznícení přívodního kabelu k lampičce neodborně připojeného k zásuvce. Způsobená škoda je 400 tisíc korun," doplnila mluvčí hasičů.

Starosta Filip Kořínek řekl, že hotel funguje spíše jako ubytovna, to znamená, že hosté v něm pobývají delší dobu. Radnice podle něj evakuovaným lidem zajistila náhradní přístřeší. "Bude potřeba, aby tu budovu prověřil stavební úřad, aby se zjistilo, kdy se ti lidé budou moci vrátit," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám