Hlavní obsah

Při požáru hotelu evakuovali pět lidí

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JÁCHYMOV

Pět lidí museli hasiči evakuovat z hořícího hotelu Monika v Jáchymově na Karlovarsku. Podle předběžných informací se nikomu při rozsáhlém požáru hotelu, z kterého šlehaly plameny do výše několika metrů, nic závažného nestalo.

Foto: Leona Roháčková
Článek

"Měli jsme v podkroví ubytovaný mladý pár, který se snažil naplnit zapalovač benzínem. Lahvička s benzínem se jim prý vysmekla a rozlitý benzín se vzňal," popisovala vznik požáru hoteliérka, podle které se nejdříve hosté snažili oheň zahasit vlastními silami vodou a hasicími přístroji, ale to se nepodařilo.

Oheň tak pronikl do celého hotelu a dokonce ohrožoval i sousední klub Laguna, jehož zdi museli hasiči ochlazovat. Hasiči museli být při zásahu obezřetní, protože se uvnitř hotelu Monika propadala podlaží a částečně i střecha.

Škody na majetku spolumajitelka zatím nedokáže odhadnout. "Hotel je po rekonstrukci a co nezničil požár, pak znehodnotila voda ze zásahu, která protekla všemi podlažími," konstatovala hoteliérka. Kvůli požáru, u kterého musel asistovat hasičský žebřík a další tři hasičské vozy včetně cisterny, musela být i odkloněna doprava na jáchymovském náměstí, kde hotel stojí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám