Hlavní obsah

Při požáru domu na Ostravsku zachránili dva seniory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K požáru vícepatrového rodinného domu ve Vřesině na Ostravsku vyjížděli na Silvestra moravskoslezští hasiči i policisté. Z hořícího domu se jim podařilo zachránit dva seniory, kteří už nebyli schopni budovu opustit. Skončili v péči záchranářů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Při požáru rodinného domu na Ostravsku zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Článek

Do Mešnické ulice ve Vřesině hasiči vyjížděli zhruba půl hodiny po poledni. „Policisté a hasiči zachránili z hořícího domu dvě osoby, obě skončily po poskytnutí předlékařské první pomoci v péči přivolaných zdravotníků. Třetí osoba opustila dům ještě před příjezdem záchranných složek,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Zachráněnými jsou 77letá žena a o pět let starší muž. „Dostat se do bytových jednotek nebylo snadné. Pro únikovou cestu museli policisté volit nejen dveře, ale i okno. Policisté zpočátku jednali sami, posléze se k nim přidali také hasiči,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat přibližně po 20 minutách. Plameny však poškodily kuchyň i plynový kotel. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Hasiči po uhašení zkontrolovali termokamerou i zbývající prostory domu včetně střechy a půdy, aby vyloučili riziko skrytého šíření ohně. Příčina požáru se šetří.

Tragický požár vánočních ozdob na Opavsku, v bytě našli mrtvou ženu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám