Hlavní obsah

Při požáru bytu zraněni dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obyvatelé dvanáctipatrového panelového domu v Praze Řepích museli ve čtvrtek kolem poledne narychlo opustit své domovy. V prvním patře totiž vypukl požár v jednom z bytů. Při něm byli zraněni dva lidé.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vojtěch Švejkar a jeho svět dávných časů města Ústí nad Orlicí.

Článek

Hasiči vyjeli do Zrzavého ulice poté, co jim byl požár oznámen v 11:58. "Hořet začalo v koupelně bytu. Jeho uživatel se prý oheň snažil uhasit, ovšem nezvládl to a chytilo umakartové jádro," sdělil Novinkám hasičský vyšetřovatel Filip Vojtěchovský. Zásah trval zhruba dvě hodiny.

Muž při pokusu utrpěl popáleniny v obličeji. Další zraněnou je jeho sousedka z bytu nad ním, která se nadýchala zplodin. "Kouř se dostal stoupačkami do vyšších pater," upřesnil Vojtěchovský s tím, že oba zraněné ošetřili zdravotníci, kteří je odvezli do nemocnice. "Měl pouze ožehnutý obličej a po ošetření odešel," řekl ČTK primář popáleninového oddělení vinohradské nemocnice Ludomír Brož.

"Pravděpodobnou příčinou je nedbalosti při kouření," dodal vyšetřovatel. Případem se bude zabývat i policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám