Hlavní obsah

Při požáru bytu v Čelákovicích zraněni 3 lidé, 12 evakuováno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tři lidé byli zraněni při nočním požáru bytu v domě v ulici Prokopa Holého v Čelákovích v Praze- východ. Policisté evakuovali z domu 12 lidí, jeden z nich se nadýchal dýmu a musel být hospitalizován. Ošetření potřebovali i dva nájemníci. Žádný z nich není ohrožen na životě, informovala mluvčí Okresního ředitelství policie Praha-východ Diana Bušková.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Oheň způsobil škodu za více než půl miliónu korun. Požár přišel na nedalekou policejní služebnu nahlásit obyvatel domu. Prý šel z jednoho bytu kouř a jeho obyvatel nereagoval na bušení na dveře. Na místo vyrazila tříčlenná policejní hlídka, a když ani jim nikdo dveře bytu neotevřel, vyrazili je.

Na zemi bezvládně ležel člověk, kterého policisté vynesli, uvedla Bušková. Ještě než přijeli hasiči, evakuovali policisté 12 lidí z celé bytovky, protože černý kouř stoupal do vyšších pater domu. Nejmladšímu nájemníkovi byly dva roky, nestaršímu 80 let. Jeden z policistů se při evakuaci nadýchal dýmu, když snášel nepohyblivou ženu z vyššího patra, a musel být převezen do nemocnice, dodala Bušková. Hasiči požár uhasili, jeho příčinu zatím vyšetřují.

Související témata:

Výběr článků

Načítám