Hlavní obsah

Při pádu ultralightu zemřeli dva muži

Právo, Novinky, fk, naj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Vášeň pro létání se stala osudnou dvěma mužům, kteří havarovali u Chodovské Huti na Mariánskolázeňsku. Oba aviatici nepřežili pád ultralehkého letounu, jenž po nárazu do země shořel. Právu to řekl operační důstojník karlovarských hasičů Miroslav Novotný.

Článek

Hasiči dostali zprávu o neštěstí v 9:44, okamžitě vyjeli na místo, kde letoun spadl. Spolu s hasiči monitorují situaci i záchranáři a policisté. Podle nich se zatím nepodařilo zjistit totožnost zemřelých obětí.

Zprávu o neštěstí jsme obdrželi před desátou hodinou a na místo jsme ihned vyslali posádku z Mariánských Lázní. Zdravotníci na místě bohužel dvoučlenné posádce hořícího letadla již nedokázali pomoci," uvedl mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

Devětapadesátiletý pilot ze Sokolovska a sedmašedesátiletý instruktor z Prahy vzlétli z letiště v Mariánských Lázních. Letoun dopadl na zahradu u domku, kde shořel. "Bylo slyšet řvoucí motor. Letadlo ztratilo kus křídla, tím se dostalo do rotace a pak už padalo kolmo k zemi," uvedl jeden ze svědků tragédie Miroslav Starý.

Zkušený pilot - válečný letec

Podle něho stroj začal hořet hned po dopadu, kdy vybuchla nádrž s palivem. "Běžel jsem tam, někdo se snažil hasit a také jsme se pokoušeli letoun obrátit pomocí železných tyčí. Na záchranu posádky ale už bylo pozdě."

Starší z obětí místní dobře znali. "Má dvě stě metrů odsud chalupu, chodil k nám do hospody. Byl to velice zkušený pilot, také to byl velice dobrý člověk," neskrývala smutek Drahomíra Vokounová. Příčiny neštěstí šetří letecká inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám