Hlavní obsah

Při pádu letadla na Náchodsku dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Oba členové posádky zahynuli v úterý dopoledne při pádu ultralehkého letadla na Náchodsku. Podle svědka z pole za obcí Velké Petrovice několikrát vzlétli a při posledním návratu na zem se jim nezdařil přistávací manévr.

Foto: Miroslav Bobek zoo Praha

Malá gorilka se má čile k světu

Článek

Jejich počínání podle zástupce ředitele náchodských hasičů Stanislava Hurdálka sledoval zemědělec, který na poli pracoval.

"Letadlo prý na poli startovalo vícekrát. Při posledním vzletu se kousek nad zemí začalo řítit a do země se zabořilo čumákem. Tento svědek ihned přivolal záchrannou službu," popsal Novinkám Hurdálek.

Oba muži zemřeli přímo ve zdemolovaném letounu. Dopad byl tak prudký, že se zadní část stroje výrazně posunula dopředu. Náchodská policejní mluvčí uvedla, že při nehodě zemřel čtyřiašedesátiletý muž z Velkých Petrovic a třiatřicetiletý muž z Prahy. "Vše nasvědčuje tomu, že mladší muž zřejmě letoun v době havárie stroj pilotoval," řekla mluvčí.

Policie dosud neví, z jakého letiště stroj startoval. Nabízí se i možnost, že letoun byl uskladnění u některého z mužů. Mladší měl totiž ve vesnici chalupu.

Na místo kromě hasičů přijely dvě sanitky i vrtulník a výjezdová skupina policie. Očekávají se ještě letečtí inspektoři, kteří se pokusí zjistit příčinu pádu. Teprve poté hasiči obě těla mohou vyprostit. Zatím pouze hlídají, aby se stroj nevzňal.

Reklama

Výběr článků

Načítám