Hlavní obsah

Při opravě kolejí ujely dělníkům podvozky s kolejnicemi

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Škodu minimálně za 250 tisíc korun nadělaly tři podvozky s kolejnicemi, které se ve středu odpoledne samovolně rozjely po kolejích mezi stanicemi Heřmánky a Vítkov, na rozhraní okresů Nový Jičín a Opava. Případem se kvůli podezření z trestného činu obecného ohrožení již zabývá policie.

Článek

Událost se stala při opravě železničního svršku v Kaménce, místní části Oder.

„Doposud neznámý pachatel porušil pracovní postup při zajištění kolejové soupravy tří podvozků s naloženými čtyřmi kolejnicemi. V důsledku toho došlo k uvolnění soupravy, která se vlivem svažitého terénu rozjela směrem k železniční stanici Heřmánky, a to i s pracovníkem provádějící nakládku kolejnic,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Dělník se zachránil skokem

Podvozky ujely asi čtyři kilometry, projely nechráněným železničním přejezdem, a vjely do stanice Heřmánky. Čtyřiačtyřicetiletý dělník, který absolvoval celou cestu na podvozcích, duchapřítomně seskočil, když viděl, že souprava narazí do stojícího motoráku.

„V motorovém voze byl v tu chvíli jen strojvedoucí,“ uvedl mluvčí s tím, že strojvůdce se při nárazu nezranil. To pracovník provádějící nakládku utrpěl při seskoku z podvozků a následném pádu na zem lehké zranění a byl převezen k ošetření do novojičínské nemocnice.

„Na motorovém voze vznikla předběžná škoda 150 tisíc a na soupravě podvozků za dalších 100 tisíc korun. U pracovníků opravy železničního svršku byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ informoval Tomšík a dodal, že policisté již zahájili úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověřování skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán přečin obecné ohrožení z nedbalosti. Za něj hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

Související témata:

Výběr článků

Načítám