Hlavní obsah

Při nočních požárech zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři lidé zemřeli v České republice při požárech v noci na úterý. V Chebu uhořeli při požáru odpadu dva bezdomovci, v Neratovicích pak žena v rodinném domě. Příčiny v obou případech vyšetřovatelé stále zjišťují.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči na místě chebského požáru

Článek

Hasiči vyjeli k bytovému domu v Chebu kvůli nahlášenému požáru popelnice nedaleko vlakového nádraží. Tam zjistili, že se vzňal odpad v prostoru pod domem.

„Na likvidaci požáru použili hasiči dva proudy, jeden z venku budovy, další pak zevnitř z prostorů sklepů. Po uhašení zjistili, že hořel nahromaděný odpad v místech, kde přebývali bezdomovci,” uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. Na místě požáru pak hasiči našli těla dvou mužů.

Oheň prohořel dveřmi do sklepů pod domem a poškodil i obvodový plášť budovy. Jen díky rychlému zpozorování požáru a zásahu hasičů se nerozšířil do dalších částí domu.

„Podle vyšetřovatele je příčinou s největší pravděpodobností nedbalost při používání otevřeného ohně,” dodal Kasal.

V Neratovicích zemřela žena

Do Neratovic vjeli hasiči v úterý nad ránem k požáru rodinného domu.

„Hasiči uhasili rozvinutý požár v jedné místnosti a přitom nalezli tělo ženy, u které lékař konstatoval smrt. Následně hasiči pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska požáru, zejména v podkrovní části rodinného domu,“ informoval Novinky mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Hasiči si podle něj vyžádali na místo statika, který má prověřit případné narušení domu. Příčinami požáru se zabývají vyšetřovatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám