Hlavní obsah

Při nehodě ultralightu zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVNÍK

U vesnice Drahouš na Rakovnicku se v neděli odpoledne zřítilo ultralehké letadlo. V troskách stroje zemřeli dva lidé. Nehodu Novinkám potvrdil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

Článek

Letadlo po pádu skončilo v poli. "Pod troskami letadla byla nalezena dvě značně ohořelá těla, jedna třiačtyřicetiletá žena, druhou oběť se nepodařilo identifikovat," sdělila Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Druhou obětí je podle informací policie sedmačtyřicetiletý muž.

Inspektor Radomír Havíř z Ústavu pro odborně technické zjišťování příčin leteckých nehod řekl, že příčina havárie je dosud nejasná a její vyšetřování potrvá zřejmě minimálně týden. Vyloučil ale předem, že by neštěstí mohla způsobit mlha nebo střetnutí s elektrickými dráty. Poopravil také původní informaci policie, že letadlo bylo nalezeno pod vedením vysokého napětí. "Je to pod drátama, ale není to vysoké napětí," řekl.

Dráty podle něho zůstaly nepoškozeny a je tedy nepravděpodobné, že by pád letadla nastal po nárazu do nich. Zatím podle něho nelze ani předběžně odhadnout, zda k neštěstí došlo například technickou závadou nebo chybou v pilotáži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám