Hlavní obsah

Při nehodě u Českých Budějovic zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na hlavní tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli ve středu v podvečer při nehodě dvou aut tři lidé. Další je těžce zraněn. Nehodu podle policie zřejmě zavinil řidič fabie, který je mezi zemřelými.

Nehoda u Českých BudějovicVideo: Aktu.cz

 
Článek

Auta se srazila u odbočky na Dolní Třebonín na silnici 39.

„Nehodu způsobil pravděpodobně řidič osobního automobilu (ročník nar. 1971), který nedal přednost vozidlu na hlavním tahu,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Doplnil, že Škoda Fabia, která vjížděla na hlavní silnici, narazila čelně do boku projíždějící Škody Octavia.

Z aut zůstaly na místě havárie pouze vraky. Zraněnou osobu transportovali záchranáři do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Při srážce dvou aut zemřeli tři lidé.

Na místě zasahovali hasiči z Českého Krumlova a dobrovolná jednotka z Velešína. „V době příjezdu hasičů byla jedna zraněná osoba mimo vozidla. Další tři zůstaly zaklíněny v havarovaných vozech. Hasiči všechny vyprostili, bohužel ani jedna z těchto osob havárii nepřežila,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Záchranáři u vyproštěných osob už pouze konstatovali smrt. „Čtvrtá zraněná osoba utrpěla těžká mnohačetná poranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla v kritickém stavu transportována do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Petra Kafková.

Foto: Aktu.cz

Místo nehody na silnici 39

Silnice je v místě havárie uzavřena a řidiči musí volit objízdné trasy přes Horní Třebonín, Prostřední Svince, Krasejovku a Bukovec. Podle odhadů serveru dopravniinfo.cz by silnice měla být zavřená zhruba do půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám